НОВІ ТАРИФИ ДЛЯ ОБЛГАЗІВ. НА ПОЛТАВЩИНІ ОДИН З НАЙВИЩИХ

 


Нові проєкти тарифів на послуги розподілу природного газу на 2021 рік схвалила Нацкомісія, що здійснює держрегулювання в сферах енергетики і комунальних послуг.

Як повідомляє Економічна правда, таку інформацію оприлюднили на сайті НКРЕКП.

При розрахунку тарифів на послуги розподілу природного газу була врахована необхідність компенсації недоотриманої тарифної виручки облгазів за 2015 - 2019 роки, а також компенсація витрат, пов'язаних з різницею в цінах при закупівлі в 2015 - 2019 роках природного газу, необхідного для забезпечення виробничо-технологічних потреб.

Зокрема, схвалити і оприлюднити на офіційному сайті постанови про встановлення тарифів для 22 операторів газорозподільних мереж по всій Україні з метою одержання зауважень і пропозицій. Згідно з документами, тарифи для 20 з 22 облгазів планується підвищити.

Як видно з таблиці, згідно проєкту, ціни операторів Полтавщини одні з найвищих.




Звертаємо вашу увагу на те, що це лише проєкт постанови і остаточні тарифи для кожного з операторів газорозподільних мереж визначаються окремою постановою.

Як пояснила нам начальниця Відділу комунікацій АТ «Полтавагаз» Ольга Артеменко, згідно з постановою НКРЕКП від 16.12.2020 р. №2460 «Про встановлення тарифу на послуги розподілу природного газу для АТ «Полтавагаз»», тариф на послугу розподілу природного газу для АТ «Полтавагаз» з 1 січня 2021 року становитиме 1,93 грн за 1 м3 (без ПДВ), та  2,316 грн (з ПДВ).

Джерело: https://zmist.pl.ua/

Поділитись на Google Plus

Автор Інформаційний центр

0 Коментарів:

Дописати коментар