«ПОЛТАВСЬКОГО ТЕРОРИСТА» ЗАСТРЕЛИЛИ ПІД ЧАС ЗАТРИМАННЯ


Правоохоронці застрелили Романа Скрипника під час затримання на околицях села Опішня Зіньківського району у покинутому будинку. Про це повідомив на своїй сторінці директор Департаменту комунікацій МВС України Артем Шевченко. 
«Зловмисник не захотів здаватися і знову вдався до погроз поліцейським вибухом ручної гранати. Під час вжитих заходів за планом поліцейської операції "Грім" Романа Скрипника як особливо небезпечного, закорінілого кримінального правопорушника, який постійно своїм збройним опором ставив під загрозу життя та здоров’я поліцейських, було ліквідовано влучним пострілом одного з бійців Департаменту "Корпус оперативно-раптової дії" Національної поліції України», – написав він. 

Заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко описав на своїй фейсбук-сторінці деталі затримання. Він написав, що Скрипника знайшов начальник СРПП Зіньківського відділення Гадяцького відділу поліції капітан поліції Гума близько другої ночі у нежилому будинку. Скрипник, погрожуючи гранатою, взяв поліцейського в заручники. 
«Гума мав при собі табельну зброю. З метою затримання зловмисника введено в дію спеціальну поліцейську операцію "Грім". Злочинця було ліквідовано співробітниками поліцейського спецназу КОРД через влучний постріл. Заручник  мав три секунди для того щоб відскочити від місця вибуху гранати. Він залишився живим та неушкодженим.  У Романа Скрипника була можливість здатись поліції і залишитись живим, хоча і провести багато років за решіткою. Але він сам обрав свій шлях», – написав Геращенко.


Нагадаємо, 23 липня працівники Управління карного розшуку хотіли затримати Романа Скрипника – його підозрюють у викраденні автомобіля. Натомість він схопив за руку одного із поліціянтів та погрожував підірвати його та себе гранатою РГД-5
З чоловіком вели перемовини. Йому надали автомобіль, а замість оперативника — як заручник — із ним поїхав начальник Управління карного розшуку Віталій Шиян. Правоохоронці оголосили спецоперацію «Грім» та супроводжували авто. 
Єдиною вимогою «терориста» було те, щоб його не саджали до в’язниці за злочин, що він скоїв. У мережі опублікували фото та інформацію про те, що «терорист» має кілька судимостей. 
Спершу стало відомо, що Скрипник відпустив заручника, покинув авто посеред дороги, а сам переховувався з гранатою у лісі в межах Полтавської області. Його шукали протягом дев’яти днів. 
Поділитись на Google Plus

Автор Інформаційний центр

0 Коментарів:

Дописати коментар